top of page
Foto van schrijverJudith Jutte

Trouwen en zwanger

Hoe bijzonder is het als je gaat trouwen en ondertussen ook zwanger bent.

Op 23 juni mocht ik een super mooi bruidspaar vastleggen. Tijdens de bruiloft was de bruid al rond de 22 weken zwanger.

Voordat ik een bruiloft vastleg heb ik al meerdere keren contact met een bruidspaar. Dus dit nieuws wist ik al een tijdje. Tijdens de preweddingshoot was ze namelijk al zwanger. Het bruidspaar gebruikte deze foto's voor de kaart.


Op de dag zelf begon ik bij de bruid. In de ochtend had ze toch even last gehad van de misselijkheid, maar verder ging het wel goed. We zijn begonnen met eerst even rustig een koffie gedronken. Hierna kwam de MUAH haar make- up en haar doen. Van het klaarmaken maakte ik natuurlijk ook foto's, maar tussendoor legde ik ook de details en de mooie jurk vast.

Halverwege ging ik even naar de bruidegom om deze ook even vast te leggen. Hiervoor hoede ik gelukkig maar 5 minuten te rijden.

De bruidegom was zo snel dat hij eigenlijk al klaar was. Toch een paar dingen vast kunnen leggen van het klaar maken.

Daarna weer snel terug naar de bruid om ook vast te leggen dat ze haar jurk aan ging doen.



Nadat iedereen klaar was, was de first look. De first look zou in het park gebeuren. De voorbereidingen liepen iets uit bij de bruid, maar dit kan natuurlijk altijd gebeuren. Ik heb dit dan ook even doorgegeven aan de ceremoniemeester die toevallig bij de bruidegom was. Zo konden zij ook nog even rustig aan doen.


Ja daar was dan eindelijk het moment dat ze elkaar voor het eerst zien. Mooi om te zien hoe ze elkaar dan echt bewonderen. De familie en vrienden stonden er omheen.



Daarna was het moment om de foto's te gaan maken. Tijdens deze shoot bewust iets meer gekozen om wat meer beweging er in te doen, omdat dit voor de bruid op dit moment iets fijner was. Vantevoren hebben we echt even gekeken wat voor haar fijn was en daarbij ook echt afgesproken dat ze op tijd aan zou geven als we even moesten uitrusten. We hadden bewust lang afgesproken, zodat we de tijd zouden hebben voor de foto's.

Hierna gingen we het park picknicken en nog een paar foto's doen.




Hierna was de mooie ceremonie in het gemeentehuis in Oss. De ringen werden door haar zus en nichtje gebracht. De bruid werd weggegeven door haar vader. Tijdens de ceremonie deed haar vader ook nog een mooie speech.

Na de ceremonie mochten ze nog door een erehaag lopen van de gasten. Na nog wat felicitaties hebben we nog een paar groepsfoto gemaakt en nog een paar foto's van de ringen. Hierna zat mijn dag erop. Het was prachtig dat ik hierbij mog zijn en dit mocht vastleggen.



8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page